The Shed Dormer -En rak takkupa

Här ska ni få se en sak som vi gillar! Det är något så enkelt som en takkupa, men med en American-Twist eller en Svensk 70-tals-twist för den delen.. En takkupa med ett rakt, lätt sluttande tak!

shed-dormer

Bilder lånade från Pinterest.

Istället för den traditionella takkupan med sadeltak så går det alldeles utmärkt att byta tak till ett rakt! Jag tycker att det passar ganska bra på de flesta husstilar. Fördelarna är att det inte bygger upp så mycket på höjden vilket kan vara bra om man behöver få ner volymerna på huset eller om man stöter på patrull på kommunen gällande bygghöjden på takkupan. Ett rakt tak med mycket låg lutning på takkupan kräver att man klär in taket med förslagsvis plåt, det är en snygg detalj.

Själva är vi galet förtjusta i lösningen på bilden längst ner till höger, där man har en balkong framför takkupan. Vi får väl se om den lösningen dyker upp på Villa Swärdh här framöver ;)

Håller du med om att det är snyggt? Jag har börjar spara på takkupor på PINTEREST, klicka här för att komma till mina sparade takkup-bilder. Om ni vill hitta fler bilder, testa att söka på ”shed dormer”, ”flat dormer” eller bara ”dormer”.

Have fun! =)

/Saralynn

Kommentera

Post Navigation