Villa Swärdh -Chapter 1

Vi har köpt en tomt! En dag i för några veckor sedan dök den upp på Hemnet och vi susade iväg tidigt dagen därpå för att kika hur den såg ut på riktigt. Tomten ligger i det området vi hemskt gärna vill bo i och därför fick det gå snabbt undan, inom en vecka var den vår!

Tryffelvägen

Mäklarbild från tomtens övre del, tomtgränsen dvs. Vårt är det bakom = )

Fram tills nu har Johan och jag inte kunna enats ett dugg om tomt, jag hittade tidigare en lika dyr som fantastisk tomt och Johan la på sann småländsk manér fram olika ”ekonomiskt försvarbara” förslag som som jag inte alls kände för.. Jag har känt att ska vi flytta och bygga så ska det vara på ett ställe som jag inte redan innan husleverans funderar på var jag hellre vill bo.

Enhagen

Flygbild över Enhagen-Ekbacken. Tomten ligger precis över den T-formade bryggan i den lilla ekbacken.

När vi kom ut till tomten slog min kreativa lust igång och trots en smått kuperad terräng så kände jag att det här, det här kan vi omvandla till något mycket bra! Johan gick igång på att tomten låg ett stenkast ifrån Mälaren och att han nu skulle kunna börja meta från bryggan efter jobbet!

Nu ska allt gå snabbt undan! Nybyggnadskartan är beställd, den behövs som underlag för bygglovet. Husmodell ska bestämmas! Vi kapar mycket jobb i fas 1. då vi redan valt husleverantören ; )

Efter en snabbutredning kom vi fram till följande; det vi gillar mest är när vi är i Kanada på semester och hänger vid olika ”camps” och insjöar! Så vi satsar på att skapa en känsla av ledighet hemma och LAKE HOUSE får nog vara ledordet!

Kids

Här är 3 av våra barn; Bianca, Noel och Jonah! Bilden är tagen vid en sjö utanför Thunder Bay i Kanada. Det här är onekligen MIN målbild, barn som är sams och glada vid kvällspromenaden ner till allmänna bryggan..

fiske

Johans ena målbild med husbygget

JB

Johans andra målbild…

S´moores

Pojkarnas målbild!

Nu pågår intensiv arbete med att hitta Inspo! Min hjärna går på högvarv kan jag lova! Vi är egentligen inte ute efter ett ”New England” hus och inte heller ett klassiskt svenskt. Det finns många Nordamerikanska drag som jag gärna skulle vilja ha men vi får se vilken stil som blir mest tongivande, Johan verkar dra mer mot det avskalade.

Inspo-Tryffelvägen

Alla är i alla fall överens om fönster som öppnar upp från köket ut till en bardisk med stolar!

Den här låten kommer vi att spela när huset står klart och vi sätter oss vid vår Fire pit och Johan knäcker en kall öl! Lyssna, det är en PERFEKT låt för en fredag, om du inte har kommit i stämning än så kommer du garanterat att få rätt feeling nu :)

Ha en grymt trevlig helg = )

/Saralynn

3 Thoughts on “Villa Swärdh -Chapter 1

  1. Indi on 2016/06/03 at 15:05 said:

    You are so creative! It will be a pleasure to have you in the area

  2. Ska bli spännande att följa ert husbygge. Den där fönsterbilden med en bardisk har jag själv haft som inspiration i något inlägg för länge sedan. Supersnyggt och jag förstår att ni har huvudbry när det gäller att välja hus. Kan tänka mig att bygga många till eftersom det finns så mkt fint. Johanna

Kommentera

Post Navigation