Ha-begär…

I det ena efter det andra huset dyker det nu upp grymt snygga vitvaror.Så här är det, Vårgårdahus säljer inte nedanstående vitvaror (förutom fläkten), men däremot så är det inget som hindrar att man väljer bort t.ex. sin häll och ugn och tillhandahåller dessa prylar själv. Visst drar det iväg prismässigt, men en vacker gasspis är ju verkligen ”a piece of art” Jag har plockat ihop några vitvaror i varierande prisklass för dig som gillar stilen! Det finns även en uppsjö av spisar med keramikhäll/induktionshäll med ”gas-spis-look” för dig som tycker att hela idéen med gas känns främmande.

Gasspisar & vitvaror

Om man tillhandahåller vitvaror själv när man bygger sitt Vårgårdahus så gäller det verkligen att man har koll på måtten i köket, man bör ha valt ut sin tilltänkta spis eller kyl/frys innan köket ritas upp så att man säkerställer att den får plats!

För den som undrar hur man gör med micron.. Ja, det finns lösningar som bilden nedan, ILVE kombinerar sin spis med en inbyggd micro, annars skulle jag ställa micron inuti ett skåp/skafferi istället. Även om det finns lösa mikrovågsugnar i denna stil så är frågan hur många ”markanta” detaljer man vill visa upp.

ILVE

ILVE gasspis, PDN100MW med elektrisk varmluftsugn och inbyggd mikrovågsugn 100 cm. Retro när det är som bäst. Klassiska rundade vred och handtag, ugnslucka med välvt fönster och åtta färger att välja mellan. Handtag och vred kan du få i mässing, krom eller brons. ca: pris 55.800 kr från inredningsvaruhuset.se

För att komplicera gasspisen ytterligare så finns det 4 huvudsstilar vad gäller gasspisar!

spisstilar

Liksom det finns köksstilar, finns det spisstilar. Stilar på gasspisar kan fördelaktningen delas in i fyra kategorier engelsk, fransk, italiensk och modern. En gasspis i engelsk stil känner du igen på dess runda och mjuka former. Denna spis ses ofta i kök med lantlig karaktär, där spisen gärna står i centrum. En fransk spis känner du igen på den avskalade designen och de rena linjerna. Franska gasspisar har ofta bortstade ytor i krom och stjärnformade reglage. Den italienska spisstilen kännetecknas vidare av elegant design med detaljer i krom eller mässing. En gasspis i modern stil är ofta hårdare, har raka linjer och ses ofta i rostfritt stål. Text och bild lånad hemmakompaniet.se

Saker att fundera kring:

  • En mindre mängd gasol kan installeras i ett intilliggande köksskåp. Detta bör i så fall diskuteras med den som ritar upp köket.
  • Installation av spisen ingår oftast inte i priset. Hör efter med en auktoriserad gasinstallatör hur du går till väga.
  • Ska även ugnen drivas med gasol eller ska den fungera på ”traditionellt vis”
  • Ska spisen/kylen/frysen ha detaljer i krom eller mässing

Hos Hemmakompaniet hittade jag en del bra info om just gasspisar

Ha en fortsatt fin dag = )

/Saralynn

Kommentera

Post Navigation