Villa Fridhem – Bammarboda Style

Tidigare i höstas så fick jag kontakt med Johan som tillsammans med sin fru Ulrica och deras nästintill utflugna barn skulle bygga nytt hus i Bammarboda utanför Åkersberga, närmare bestämt i Haglundsbacke. Jag hjälpte Johan och Ulrika att komma fram till en lösning som skulle passa familjen och enligt Johan själv så var det ingen lätt match att få ut några priser från våra branschkollegor och det var en av våra stora fördelar, transparens vad gäller prissättningen!

Nu fick vi precis ett första ritningsutkast på familjens Villa Fridhem Special! På ett tomtbesök beslutade vi att huset borde spegelvändas för att bäst nyttja utsikten, till byggherrarnas stora förvåning så hade de nämligen havsutsikt när löven ramlat av träden!

Villa Fridhem Special Haglundsbacke

Jag är väldigt nöjd med hur första ritningsutkastet blev! Fina proportioner på spröjsningen, det är inte det enklaste att få till när man väljer de ”smårutiga” New Englandsspröjsen. Om man inte tänker till blir det lätt en blandning av liggande rutor, stående rutor, avlånga rutor och fyrkantiga rutor, ja ni fattar själva. Till klassiska hus föreslår jag oftast att man väljer en garageport med ”speglar”. Det man bör tänka på är att i princip alla garageportar är ”trafikvita” i standard, trafikvit innebär i princip fluorescerande lysvit… Se därför till att välja snickerivit dvs NCS S0502-Y om det är ”vanlig” vit ni önskar. En annan sak är vilken utvändig  struktur garageporten ska ha, jag gillar personligen en slät eller mindre struktur på ytan. I detta förslag har vi ritat in en något högre garageport för att bättre linjera med ovankant fönster. Detaljerna gör helheten!

Villa Fridhem Special planlösning

Här har vi adderat ett burspråk på huset baksida, på så vis har vardagsrummet blivit stort med fönster från flera vinklar. Över matplats, vardagsrum och hall går ett vackert ryggåstak.

Villa Fridhem är ett riktigt lyxhus! För hur lyxigt vore det inte dagar som dessa att köra in i garaget och gå direkt in i huset? Med sina 128 kvm är just detta ett perfekt hus för den lilla familjen eller familjen där barnen är på väg ut eller redan har flyttat. Det finns gott om plats i de stora öppna ytorna i kök och vardagsrum när familjen väl samlas.

Några saker som gör det här huset:

* Indragen takfot för ett ”nättare” och ”lättare” intryck (ca 20 cm överhäng både takfot och takutsprång)

* Ryggåstak över kök och vardagsrum med runda dekorfönster i gavlarna samt utbyggd vinkel i vardagsrummet

* Kök med bardisk

* Kopplat garage

* Generösa fönsterytor som släpper in gott med ljus och utsikt, inne blir ute

* Skjutdörrsgarderob i hallen

* Sikt rakt igenom huset när man kliver innanför entrédörren

* Vacker spårfräst stolpe vid entrén (Arvidsson-stolpen)

Om ni vill se hur Villa Fridhem ser ut i original så kan ni titta här.

Om ni vill ha vår prislista för Västmanland eller Stockholm så kan ni  beställa den här

/Saralynn

 

Kommentera

Post Navigation