När man inte kan välja!

Vad gör man om man verkligen gillar både Villa Säveholm och Villa Lovik? 2 helt olika hus! – En hybrid så klart = )

Lovik

Villa Lovik är väldigt uppskattad för sin fantastiska vardagsrum med spetsfönster.

Säveholm-svart

Villa Säveholm har en mycket bra disponering av ytor och kan lätt anpassas!

Vi har ett väldigt trevligt kundpar med en tomt som har rejält med sjöutsikt. Vi presenterade några förslag på lämpliga modeller att bygga på deras tomt och de föll för både Villa Lovik och Villa Säveholm. Efter ett tomtbesök och ett byggbesök så trodde jag mig ha ringat in vilka delar kunden gillade från respektive hus och då satt min hjärnaktivitet igång, man kan nästan säga att jag ”mediterar” på problemet, brainstorm:ar och rafsar runt med papper, penna och tipex-rulle i yviga rörelser tills jag känner mig hyfsat nöjd. Tänk er Per Morberg fast utan mat men med Tipex.. När jag är klar så ber jag i de flesta fall vår ritare Marcus att renrita det hela för att det ska bli skalenligt (och begripligt…).

Säveholm-Lovik Special

Den här fönstersättningen tror jag kommer att bli toppen! Fönster från golv till tak i vardagsrummet.

 

I det här fallet så tilltalades kunderna av att ha många kvadrat på ett plan som i Villa Säveholm, men Säveholmen blir för stor för tomten och byggrätten. Precis som så många andra föll de för Villa Loviks ”Bling-Bling-effekt” med de höga spetsfönstrena som täckte hela väggen i vardagsrummet.

Vilken tur att vi kan fixa det mesta. Jag utgår från Villa Säveholm och skalar ner den i storlek. Proportionerna blir ungefär desamma men byggytan anpassas till den aktuella tomten. Ryggåstaket i vardagsrummet får en nockbalk och så höjer jag innertaket för att möjliggöra högre spetsfönster lika Villa Lovik. För att få till ett par extra gästrum så höjs vägglivet runt om hela huset, i och med den ökade höjden går det att få till en hel loftvåning över ena flygeln. -BAM, där satt den! Hoppas jag ; ) Sjöutsikten är maximalt utnyttjad och jag tror att de flesta önskemålen är avcheckade.

Spännande att se vilket av alla alternativ det blir! Det vore kul att veta vad DU tycker, lägg gärna en kommentar i kommentarsfältet nedan!

(Efter att jag postade detta inlägg har det kommit massor av förfrågningar på planlösning tillhörande huset ovan, den finns i dagsläget inte färdigritad men så snart vi får den klar så postar jag även planlösningen = ) )

/Saralynn

4 Thoughts on “När man inte kan välja!

 1. Erika on 2015/12/29 at 19:13 said:

  Fantastiskt fint! Nyfiken på om planritning blivit klart ännu? Mvh Erika

 2. Nella on 2016/03/01 at 06:16 said:

  Intressant… Är planritningen klar?

  • Johan Bertil Swärdh on 2016/03/01 at 23:00 said:

   Hej Nella, Kunden som hade svårt att välja valde till slut ett Villa Lovik så planlösningen från ovan blev aldrig aktuell att färdigställa. Om du ställer dig i sökrutan här på bloggen och söker ”Säveholm” så får du upp ett par olika varianter med loft. Liknande utseendet som huset här ovan fungerar nog att applicera på de flesta av Säveholm:arna : )

Kommentera

Post Navigation