Säveholm 130 kvm – En petit skönhet mitt i Bergslagen

På den vackraste sjötomten man kan tänka sig, strax utanför Sala har vi precis fått förtroende att framöver få leverera ett kundanpassat Villa Säveholm-special! Extra roligt är det för oss då kunden hittade oss via vår blogg. Vi har tidigare lagt upp en annan  kundanpassad ”mini” Villa Säveholm som fick fungera som inspiration till detta fina hus.
Jag säger det ofta, Villa Säveholm är ett tok-bra hus att utgå ifrån oavsett om det gäller ett litet hus eller en stor gård!
Fasad Säveholm Special

Fasad Säveholm Special

Planlösning Säveholm Special 130 kvm boarea

Planlösning Säveholm Special 130 kvm boarea

DITT HEM SOM DU VILL HA DET! Det är Vårgårdahus melodi. 


På tomten ligger idag en väldigt mysig stuga som trots sin idylliska charm inte kan fungera som ett permanentboende. Trädgården och miljön är helt fantastisk och detta är väldigt viktigt att bevara. Den här Säveholmen ärver ett stort ansvar kan man säga.
Det lilla torpet ska ersättas med ett klassiskt Säveholm.

Det lilla torpet ska ersättas med ett klassiskt Säveholm.

Panelen blir Vårgårdahus helt egendesignade lockläktpanel, något som verkligen förstärker känslan av ett traditionellt hantverk. Om man tänkt sig att måla sin fasad med Falurödfärg så kan man som tillval välja att få huset levererat med slamgrund.

Bild lånad från bloggen: huskarlsgarden.blogg.se

Bild lånad från bloggen: huskarlsgarden.blogg.se

Spröjsen blir så kallade flaggspröjs med bredare mittpost och kors i rutorna. Mittposten kan antingen vara genomgående  (genom hela glaset) eller enbart som ett löstagbart spröjs. Vårgårdahus har som tillval att fönsternischerna blir 5 centimeter djupare, det blir så pass bra och så pass stor skillnad att det nog måste till ett helt blogginlägg om just den saken. Våra kunder har även möjlighet att välja tillvalet invändigt fönsterfoder.
fonster_sprojs
En snygg takpanna på ett klassiskt hus skulle kunna vara denna, BENDERS, Hansa 1-kupig, lertegel
Lertegel åldras på ett värdigt sätt och får fina patina över åren.

Lertegel åldras på ett värdigt sätt och får fin patina över åren.

I klassiska hus kan det vara snyggt att låta golven vara ganska ljusa, lite åt det ”skurade” hållet. Ett 1-stavs plankgolv som t.ex. TARKETT Ek, Sandy grey skulle kunna vara ett mycket snyggt alternativ. Snyggt med en avskalad bas och låta utsikten från alla fönsterpartier vara i blickfånget.
parkett_epoque_tarkett_sandy_grey_plank_logo-900x600_Fotor

TARKETT Ek, Sandy grey, Plank

I ett klassiskt men ändå modernt hus med öppen planlösning blir köket centrala platsen i huset. Vedum har ett många olika köksluckor att välja mellan. Luckan ”Helena antikvit ek” är en lucka som väver in både enkelhet och elegans med sin täckmålade eklucka. En massiv trälucka kan enkelt fräschas upp med ny färg den dag det behövs.
 Luckan Helena Antikvit Ek från Vedum

Luckan Karin Antikvit Ek från Vedum, På bilden ser man även en bänkskiva i kalksten, en tidlös klassisker

Vad roligt med ett nytt badrum. Mitt bästa tips är att fundera länge och noga över materialval, kulör och möbler. I ett husbygge är det lätt att släppa vissa delar tills det är oundvikligt att bestämma sig. Att då ro ihop ett par badrum, en hall och en groventré är inte det enklaste. Googla, skaffa ett Pinterest-konto, printa ut och sätt upp bilderna på ett stort pappersark. Generellt så är de flesta badrum idag kring 4-7 kvadratmeter stora, ibland innehåller de både duschdörrar och badkar, det gäller att få utrymmet att kännas luftigt. Och hur gör man det i ett klassiskt hus? Det är klokt att hålla en ganska neutral bas. Väggplattorna får gärna vara vita och matta och väggfogarna vita eller så kan man jobba med en vit platta men mörkare fog. På golv är det ingen dum idé att välja klassiska färger och material. Gråskalor, beige, sand och gärna ett marmorgolv eller varför inte kalksten.
badrum+marockanskkt+kakel+gra+vit
Många Pinterestbilder fungerar bra som inspiration för material, lösningar och känsla men i många fall så rimmar de illa med svensk byggstandard.
Men äntligen börjar vi se något annat än bara spottar i badrumstaken, I love it!
Avslutningsvis så rekommenderar vi er som är inte på den klassiska stilen att kika in hos denna Vårgårdahus-bloggare huskarlsgarden.blogg.se
 
Nu packar de här hussäljarna ihop och gör helg = )
/Saralynn & Johan

Kommentera

Post Navigation