New England´ish Villa Annehill 

Nu har vi rest ett till hus ute på Ekerö! Kundens önskemål var att till största möjliga mån ställa huset så att solläget maximerades. Vi utgick från Villa Annehill. Huset gavelställdes och entrén hamnade på ena kortsidan. Husets sociala ytor, kök och vardagsrum har stora fönster och ligger i husets motsatta gavel.

annehill1
Bilder från husresning dag 1. 

 

annehill2

Takstolar på! Nu ska råspont, takpapp och takpannor på plats.

annehill3

Här ser man de två grannhusen. Den här bilden är tagen senare på kvällen, man ser vilken grym kvällssol det kommer att bli uppe på den ev. balkongen.

Huset skulle gärna passa bredvid  grannhuset (som restes i förra veckan) men ändå ha en egen stil. Kunden valde att gå på en mer modern skandinavisk stil med touch av New England. Plockar man bort spröjsen så är huset vips ganska avskalat i sin framtoning.

 

Annehill
Det bästa av allt med detta hus är möjligheten att bygga en stor balkong som även kommer att fungera som en altan med tak på entréplan. Då får man lite ”porch-känsla” och kan glad i hågen klicka hem en porch-swing från USA ; )
best-home-decor-ideas

Semester hemma när man bygger ett Vårgårdahus..

 deck-railing-ideas
lexington_195909478

Härligt med balkong. Man kan nästan se framför sig hur det skulle vara att vädra sina krispiga, fluffiga Lexingtonsängkläder därute ; )

 

Kunderna har varit mycket involverade i processen med att få till planlösningen. Det ska bli riktigt kul när huset är klart och man får se planlösningen live! Men jag har måttat och mätt och kontrollerat att alla mått känns schyssta, så det ska nog bli bra = )

Villa Annehill Planlösning

Toppen med klädförvaring direkt innanför dörren! När man kommer in i entrén har man fri sikt genom hela huset och ut genom de stora fönsterpartierna. En öppen planlösning när den är som bäst.

Villa Annehill Planlösning

3 stora sovrum (med möjlighet till ett fjärde). Men bäst av allt, spana in deras Walk-in-dressing-room i föräldrasovrummet!!!

 Här är några ändringar vi gjorde från ett standard Villa Annehill:
* Husets djup ökades med 30 cm och förlängdes med 60 cm. Boytan ökades då totalt med 15,4 kvm. 
* Flyttade entrén till husets ena kortsida.
* Anpassade planlösningen.
* Spröjsade fönster (spröjsbredd ca 7 cm).
* Möjlighet till balkong.
* Dressing-room på plan 2.
*Inbyggd trappa med förråd under.
Önskar er en fin sommardag!
/Saralynn

Kommentera

Post Navigation