Villa Säveholm, ett galet bra hus att utgå från!

Just nu håller vi på att jobba med sex stycken olika kundanpassade Villa Säveholm. I grunden så är Säveholm ett så kallat H-hus eller flygelhus. D.v.s. huset har ett mittskepp och 2 sidoskepp vilket möjliggör att indela huset i olika avdelningar med maximalt utnyttjande av kvadratmetrar. I sitt grundutförande är Säveholm 158 kvadratmeter stort.
En annan fördel med Villa Säveholm är att husets formspråk är högst anpassningsbart! Det går att göra huset modernt och ”cleant” eller med mer klassiska drag.

Vi drömmer själva om ett eget Säveholm och då vet jag nästan precis hur jag skulle vilja ha det, i entrén skulle det finnas ett stort ”mudroom” med massor av förvaring för ytterkläderna (mitskeppet skulle breddas ca: 60 cm) i sovrummet skulle det finnas ett walk-in-dressing-room, ett stort badrum med både badkar och dusch.  Jag skulle definitivt vilja ha ena flygeln förberedd för framtida inredd vind, där på vinden skulle jag bre ut mig ordentligt med alla mina kladdskisser, tip-ex och ritningar kring ett stort ovalt bord : ) Självklart vill jag även i köket ha en stor köksö med förhöjd bardisk…

saveholm_hall1

Snygg platsbyggd förvaring i entrén, den här lösningen är lite ”up and coming” i och med all New England inspo.

 

saveholm_hall2

Så här stor och luftig kan entrén i Säveholm bli genom att bredda mittsektionen ca: 60 cm.

 

 Här har vi några pågående Säveholm-projekt :

Säveholm nr 1

Denna Säveholm har vi ritat upp till en tomt på Vaxholm! P.g.a regler kring byggytan har vi gjort en mini-variant av Säveholm med en boyta på 140 kvadratmeter!

saveholm_vaxholm saveholm_vaxholm2Säveholm nr 2

Kundanpassad variant med alla sociala funktioner på husets framsida, perfekt när solläget ligger på tomtens främre del! Jag är verkligen nöjd med denna Säveholm, den är riktigt fin! Och kolla vad många generösa rum som ändå ryms inom 160 kvadratmeter!

saveholm_plan3

saveholm_plan4


Säveholm nr 3

Denna Säveholm har ritats upp efter instruktionen att ”Hemmet ska vara vår borg”. Generösa, öppna sociala ytor och en bastu som ska rymma ett antal hockey-lirare!

saveholm_koping1

 


Säveholm nr4 – Villa Petri

Vårt första Säveholm med fokus på bastuavdelningen! Förberedd för inredd vind på vänster flygel!

saveholm_plan1
saveholm_plan2Säveholm nr 5

Vårt första Säveholm till Kungsör! Här har kunden valt att flytta ut matbordet helt i vardagsrummet och istället ha en stor köksö mitt i köket! Det blir ett fin-fint hus med svarta dörrar och sidoljus!

 

saveholm_plan_kungsor1Säveholm nr 6

Vårt andra Kundanpassade Villa Säveholm till Kungsör. Denna villa har vi ritat upp tillsammans med kunden. Husets proportioner har ändrats och förlängts. Stort badrum med dubbel-dusch och bastu!

saveholm_plan_kungsor2Mina bästa Säveholm-tips:

  • Dra in takfoten en pannrad eller nästintill helt. (kostnadsfritt faktist)
  • Ryggåstak över kök/matrum
  • Walk-in-dressing-room
  • Förbered för framtida inredd vind på ena flygeln
  • Breda mittsektionen ca: 60 cm för en riktigt stor entré.
  • Sidoljus på entrédörren
  • Fönster i hallen kan med fördel ökas något i storlek

Vill du veta vad Säveholm kostar? Här kan du beställa vår prislista för Stockholm Norr eller Västmanland!

Comments are closed.

Post Navigation