Tomtbesök i Svinninge

Igår var vi ut på en tomt i Svinninge tillsammans med kund. En stor tomt med fin utsikt över vattnet. Utmaningen i det här fallet handlar om hur man på bästa sätt optimerar utsikten och nyttjar tomtens stora nivåskillnader för att få en bra placering av huset.

kalle
Kalle mäter nivåskillnader på tomten för att kunna offerera markarbeten.

De faktorer som styr placering av huset, mer än utsikten i detta fallet, är vilka krav som finns i detaljplan för avstånd till granntomt, kundens budget, väderstreck och hur man tex säkerställer sol på tänkta uteplatser mm, samt tillgänglighet både för att anlägga gångar, garageuppfart med mera. På tomter där man inte kommer in med lastbil och den kran som finns på VårgårdaHus lastbil så krävs ibland omlastning och mobilkran för att lyfta väggblocken på plats. Även andra leveranser som kommer under byggnationen måste kunna komma fram till huset för att leverera tex vitvaror andra tunga delar som ska in i huset.

Comments are closed.

Post Navigation