Köket

Redan när huset börjar ta form och ritas upp för bygglov så behöver man ha en grundtanke på hur man vill utforma och placera sitt kök. När bygglovsritningarna är klara så får våra kunder en inbjudan till en köksarkitekt hos Vedum där de tillsammans ser över hur köket ska utformas.

Kitchen-interior-design-mood-board

Bilden ovan visar hur man kan göra en egen moodboard eller visuell sammanställning av stil och färger man önskar i sitt hem för att på så sätt ringa in vilka önskemål man egentligen har.  Jag tycker att det är bra om man i god tid börjar fundera och samla sina tankar, ideér och önskemål.

 

Bestäm tidigt hur stor budgeten får vara för köket och kommunicera detta tidigt både med er hussäljare och köksarkitekt för bästa resultat.Visa saker är mer kostsamma än andra att ändra på i efterhand. Att dra v/a och ventilation efteråt blir kostsamt, att byta ut en bänkskiva eller ett underskåp är mer hanterligt.

Mina bästa kökstips!

Låt köket gå i samma stil som övriga huset. Om ni bygger ett funkis hus så kan det vara en god idé att välja ett kök i modern stil.

Välj ett platsbyggt skafferi. Förutom att det blir billigare än vanliga skafferimoduler så får man enormt mycket utrymme och kan få undan köksmaskiner, bulkvaror, konserver och annat köksbråte som snabbt fyller ett vanligt skafferi. Ett platsbyggt skafferi kan med fördel byggas i ett hörn eller annan lämplig yta.

traditional-kitchen

 

Ett platsbyggt skafferi med dubbla skjutdörrar, perfekt ställe att få undan alla hushållsmaskiner.

Alice_vit_05

Denna bild visar ett kök från vår köksleverantör VEDUM, luckan heter Alice. En variant om man inte har plats med ett större platsbyggt skafferi är att välja Vedums hörnskafferi.

 

 

kök

 

Här har vi ritat in ett platsbyggt skafferi i ett Villa Annehill

  • Välj en djupare bänkskiva, istället för 60 cm så går det att välja en bänkskiva med 70 cm djup. Bänkskåpen under förblir samma storlek men flyttas ut från väggen med en distans.

New Englandhus - båstad3

  • En köksö med en förhöjd toppskiva kan bli ett riktigt trevligt ställe att hänga vid!

kok2

Idag finns det snygga takfläktar som inte hänger ner och skymmer sikten! Bilden är tagen i ett Villa Emyhill Special. Fläkten kommer från vår leverantör Fjärråskåpan.

  • Välj en neutral bas, kolla på dina köksval och var ärlig mot dig själv, kommer det kännas bra om 1 eller 5 år? Om du har ekonomin att byta självaste luckan när du tröttnat, kör på det!
  • Välj en bred ho, helst uppåt 80 cm. Jag personligen skulle hellre välja en stor ho än 2 mindre.
  • Blandare med duschfunktion gör det lättare att skölja av saker
  • När man bygger ett nytt hus har man all världens möjlighet att planera in gott om uttag och belysning. Se till att ha både stämningsbelysning i form av spottar under köksskåp och allmän och arbetsbelysning belysning såsom taklampor/spotlights. Var ska kaffemaskinen stå? Var kommer ni att behöva ström till hushållsassistenten? Lägg lite tid på att komplettera er elritning när den kommer för godkännande!

Skaffa ett konto på Houzz.com och pinterest för oändliga tips och idéer!

Hoppas ni fick några tankar på hur ni bäst utformar ert nya kök!

 

/Saralynn

Comments are closed.

Post Navigation