Walk-in-closet

Idag står en s.k. Walk-in-dressing-room högt på mångas önskelista och när man bygger ett nytt hus kan man passa på att få till sådana funktioner. I många hus leverar vi inte bara ett ”walk-in” i Master Bedroom men även mini-walk-in´s i barnens rum, det kan bli hur trevligt som helst med tapetserade väggar, bra belysning och kanske t.o.m. en heltäckningsmatta på golvet!

wi4

Så hur stort utrymme behöver man för att få till en klädkammare? Ja det är lite upp till tycke och smak. Om man avser att ha sitt Dressing room som ett eget rum så är det  bra om man har ordentligt med plats att stå framför klädförvaringen. Idealet är att ha minst 1 meter ståutrymme framför sig men det går förstås att ha mindre. Om man vill ha dubbla rader med klädförvaring, och kanske en sittpuff eller t.o.m. en klädkammar-ö i mitten så behöver man en bredd på uppåt 3-3,5 meter vilket innebär att rummet tar ungefär 8-10 kvadratmeter i anspråk.

wi1

Jag tror att vi bara sett början på walk-in´s så småning om så kommer vi nog att få se varianter med sminkbord, klädkammar-öar och påkostad belysning.

wi2

Mitt tips är att se till att ha bra belysning, om det så är skenor med spotlights eller inbyggda spottar så se till att tänka igenom placeringen av el. Det kan vara en god idé att få till en yta för en spegel, finns det inte plats? Sätt spegeln på insidan av dörren! Om man väljer en heltäckningsmatta, se ändå till att ha parketten kvar under, en dag några år senare så kanske heltäckningsmattan åker ut och då är det bra att ha ett golv som matchar övriga huset!

wi3

Om möjligt så ha gärna ett fönster för dagsljus.

wp

Och för en extra lyx-faktor sätt upp en fin tapet!

Comments are closed.

Post Navigation