Fönster – Husets ögon

Under de 12 åren som jag sålt hus så har ganska mycket hänt i småhusbranschen. En av de saker som vi jobbar väldigt mycket med idag är fönstersättning av husen. Valmöjligheterna är många och det finns stora möjligheter att påverka husets utseende, karaktär och känsla. Jag tycker att det är väldigt viktigt att fönstren blir så bra som möjligt så att man får en harmoni oavsett om fönstren är symmetriskt eller fritt placerade.

Som standard har Vårgårdahus aluminiumklädda träfönster vilket gör innebär väldigt lite underhåll. Om man önskar en klassisk stil på huset finns en mängd olika alternativ vad gäller spröjs, även dessa är i aluminium och man klickar enkelt av och på spröjset om man t.ex. behöver tvätta sina fönster.

 Nu till vintern levererar vi i vårt distrikt hus till 3 kunder som valt att ha traditionella kittade och målade träfönster med fast mittpost, ni vet sådana där fönster som man kan ställa upp på sommaren och känna doften från äppelblommen utanför, precis som i Madickens hus i Junibacken. Fönstren är handkittade och är ett riktigt hantverk i sig.

jrsta_1_517d5903ddf2b3730f75b6c6

 Om man vill ha uppnå en klassiskt känsla men ändå behålla sina fönster aluminiumklädda och med vanlig vridupphängning så kan detta vara en väg att gå, på bilden ser ni ett fönster med genomgående mittpost, dvs. mittposten delar av glaset i 2 delar. Till detta har kunden valt lösa liggande spröjs. Fördelen med denna variant är att mittposten blir mer markant. På bilden ser ni även att kunden valt en infälld led-belysning i fönsterkarmen, riktigt effektfullt!

fonster2

 Något som är galet snyggt är skjutdörrspartier, de kan anpassas och passar in i både klassiska och moderna hus. Skjutdörrspartier kan även förses med spröjs ifall man vill matcha med huset övriga fönster.

fonster3

Utvändigt finns möjligheten att välja på olika varianter av foder, på bilden ser ni vårt s.k. ”Tripp-trapp krönlist” som finns som tillval.

fonster1

fonster

Jag har ännu inte haft någon kund som valt svarta fönsterbågar, men visst är det snyggt?!

svarta_fo_nster_matsal_la_der_laderstol_

På Vårgårdahus använder vi i de flesta fall fönster från SP-fönster, ibland använder vi oss utav dekorfönster från Drömfönster.

/Saralynn

Comments are closed.

Post Navigation